Otvorenie Scénickej žatvy ponúklo rozhodujúce okamihy z jej histórie

NETKY.SK • 29 August 2012, 07:52 • 2 min
Otvorenie Scénickej žatvy ponúklo rozhodujúce okamihy z jej histórie

Otvorenie Scénickej žatvy ponúklo rozhodujúce okamihy z jej histórie - Kultúra Ceremoniál na námestí pred Slovenským komorným divadlom (SKD) v Martine dnes otvoril 90. ročník najstaršieho divadelného festivalu v Európe Scénická žatva, ktorý potrvá do 1.

slovakia

left justify in out

imgCeremoniál na námestí pred Slovenským komorným divadlom (SKD) v Martine dnes otvoril 90. ročník najstaršieho divadelného festivalu v Európe Scénická žatva, ktorý potrvá do 1. septembra 2012.
      Scénická žatva 2012 je podľa jej projektového manažéra Michala Ditteho vyvrcholením sezóny amatérskeho divadla a umeleckého prednesu, zavŕšením celoročného tvorivého úsilia jednotlivcov a súborov vo všetkých druhoch a žánroch činoherného divadla. „Vrátane divadla mladých, divadiel poézie, detskej dramatickej tvorivosti, recitátorov a sólistov so scénickými miniatúrami. V hlavnom súťažnom programe sa predstaví 12 divadelných súborov a 4 recitátori, v sprievodnom programe sa uskutoční 6 rôznorodých kultúrnych podujatí, 4 výstavy a pre účastníkov festivalu sú pripravené 4 bloky rozborových seminárov,“ uviedol Ditte.
      Otvárací ceremoniál podľa neho ponúkol rozhodujúce a najzaujímavejšie okamihy z histórie Scénickej žatvy ako kombináciu projekcií premietaných na budovu Millenia s hereckými etudami. „Vyhlasovateľom 90. ročníka Scénickej žatvy a jej hlavným organizátorom je z poverenia Ministerstva kultúry SR Národné osvetové centrum (NOC). Tradičnou aktivitou festivalu sú tvorivé divadelné dielne EduArt zamerané na vzdelávanie tvorcov v oblasti amatérskeho divadla pod vedením profesionálnych lektorov," doplnil programový manažér Scénickej žatvy.
      Na záverečnom ceremoniáli ocenenia divadelníkov Medailou Daniela Gabriela Licharda a Spoločnosť Jozefa Kronera udelí amatérskemu hercovi Cenu Jozefa Kronera za celoživotný prínos v hereckej tvorbe v neprofesionálnom divadle. Jedna z inscenácií získa Cenu za tvorivý čin roka, ktorú udeľujú organizátori v spolupráci s primátorom mesta Martin.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies