Otvorenie olympijských hier v Soči - ohlasy svetových médií

NETKY.SK • 8 Február 2014, 08:20 • 2 min
Otvorenie olympijských hier v Soči - ohlasy svetových médií

SOČI - Doplnené ohlasy svetových internetových médií na piatkové slávnostné otvorenie XXII. zimných olympijských hier v ruskom Soči:

slovakia

left justify in out

CNN (USA): "Okázalý ceremoniál. Čarovný drak, ktorý kráča históriou. Pestrofarebné uniformy a dramatická svetelná šou. Aj to bolo otvorenie zimných olympijských hier v Rusku." 

AP (USA): "Rusi a Putin sa dočkali! Prezident otvoril zimné olympijské hry a teraz môžu najlepší športovci na ľade a snehu pred celým svetom ukázať, čo vedia." 

ORF (Rak.): "Posledné odpočítavanie sa skončilo. Pestrá spektakulárna šou plná pátosu a pôvabu. To bol štartovný výstrel hier v Soči." 

Bild (Nem.): "Ohňová šou zažala olympijský plameň. Zimné olympijské hry sa začali gigantickým slávnostným otvorením. Rusi nám v 18 kapitolách vyrozprávali svoj historický príbeh a pridali k tomu veľa svetiel a efektov." 

L´Equipe (Fr.): "A hry sú oficiálne otvorené! Po nástupe športovcov a rôznych druhoch šou ruský prezident Putin formálne otvoril zimné olympijské hry. Olympijský oheň zapálili Irina Rodninová a Vladislav Tretiak." 

Gazeta (Poľ.): "Oheň zahorel a nebo nad Soči sa osvetlilo ohňostrojom! Bežali s ním aj Šarapovová a Isinbajevová. Ceremoniál to bol pekný, ale mal aj chybičku krásy. Jeden z olympijských kruhov nevedeli nainštalovať, a tak zostali len štyri." 

Guardian (V. Brit.): "Vladimir Putin otvoril zimné olympijské hry po elegantnom, fascinujúcom a občas až surrealistickom ceremoniále. V ňom nás Rusi preniesli svojou históriou vrátane niektorých deliacich momentov." 

Idnes.cz (ČR): "Oheň dobehol až na špičku gigantického pylónu a nad Soči vytryskol mohutný ohňostroj. Olympijský plameň zažali legendy Tretiak a Rodninová." 

NZZ (Švaj.): "O 22.26 h miestneho času ruský prezident Vladimir Putin klasickou formulkou dal signál k otvoreniu prvého svetového sviatku zimných športov v Rusku. O 27 minút neskôr trojnásobná olympijská víťazka v krasokorčuľovaní Irina Rodninová a legendárny hokejový brankár Vladislav Tretiak spoločne zapálili olympijský oheň a ukončili tým jeho 65 000 km trvajúcu púť." 

Washington Post (USA): "Otvorenie hier v Soči pripomínalo extravagantný sprievod. Jeho 4700 členov predviedlo 150 minút trvajúci extravaganciu v priamom prenose. Rusi vedeli, že latka je po Londýne nastavená vysoko. Masívnu oslavu začali v intímnom duchu, s dôrazom na pocity mladej dievčiny. Jedna z obrích vločiek, ktorá sa nezmenila na olympijský kruh, trochu pokazila celkový dojem. A Ruská televízia to rýchlo vystrihla." 

Die Welt (Nem.): "Oheň horí, ale jeden z olympijských kruhov nie. Bola to nehoda, ale prezident Putin dodržal protokol." 

Kommersant (Rus.): "Olympijské hry sú otvorené! A Prezident Putin sa nádejá, že olympijské objekty budú slúžiť svojmu účelu ešte sto rokov." 

Aftonbladet, blog (Švéd.): "Otvorenie hier a svetový rekord v irónii! Sen o olympijských hrách, sen o Rusku, ale aj teror a porušovanie práv. Prezident Putin má chorý zmysel pre humor." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona