Otvorenie nového berlínskeho letiska sa znova odkladá

NETKY.SK • 9 Máj 2012, 06:47 • 2 min
Otvorenie nového berlínskeho letiska sa znova odkladá

Otvorenie nového berlínskeho letiska sa znova odkladá - Doprava Nemecké úrady sa rozhodli znova odložiť slávnostné otvorenie nového berlínskeho letiska pre problémy s protipožiarnou bezpečnosťou. Jedno z najmodernejších letísk v Európe malo byť pôvodne uv

slovakia

left justify in out

img

Nemecké úrady sa rozhodli znova odložiť slávnostné otvorenie nového berlínskeho letiska pre problémy s protipožiarnou bezpečnosťou.
       Jedno z najmodernejších letísk v Európe malo byť pôvodne uvedené do prevádzky v novembri 2011, ale jeho otvorenie bolo presunuté na 3. júna tohto roka a najnovšie až na august. Letisko Willyho Brandta má nahradiť zastarané letiská v bývalej západnej a východnej časti mesta - Tagel a Schönefeld - a má byť ďalším symbolom zjednotenia krajiny.
      Druhý odklad je veľmi nepríjemnou správou pre letecké spoločnosti, ktoré už tlačia nové letenky.
      Letiská však musia mať vypracované detailné krízové plány pre prípad požiaru vrátane plánu únikových východov či postupu "aktivácie" záchranných zložiek aj personálu. A práve tu je kameň úrazu, protipožiarne opatrenia zatiaľ nespĺňajú všetky požadované normy.
      Letisko s dvoma vzletovými a pristávacími dráhami a obrovským moderným terminálom má ročne vybaviť 27 miliónov cestujúcich, čo je zhruba o 50 % viac ako doteraz najväčšie letisko v krajine, vo Frankfurte nad Mohanom.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona