Otvorenie letnej turistickej sezóny bude rozdelené do dvoch víkendov

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 11:18 • 2 min
Otvorenie letnej turistickej sezóny bude rozdelené do dvoch víkendov

Otvorenie letnej turistickej sezóny bude rozdelené do dvoch víkendov - Cestovanie Už o týždeň sa vo Vysokých Tatrách skončí sezónna uzávera turistických chodníkov, čo je priestor na slávnostné Otvorenie letnej turistickej sezóny. Toto tradičné podujatie s

slovakia

left justify in out

Už o týždeň sa vo Vysokých Tatrách skončí sezónna uzávera turistických chodníkov, čo je priestor na slávnostné Otvorenie letnej turistickej sezóny. Toto tradičné podujatie sa tento rok rozdelí do dvoch predĺžených víkendov, pričom všetko sa začne 15. júna na Štrbskom Plese, a to odomykaním hladiny jazera Štrbské pleso. "Sedem programových dní bude pozostávať celkovo z 15 podujatí na rôznych miestach regiónu,“ uviedol vedúci oddelenia kultúry a športu na Mestskom úrade vo Vysokých Tatrách Ján Bendík.
      Otvorenie bude pokračovať na budúcu sobotu 16. júna, a to odomykaním dolín na Popradskom plese. Zároveň sa v tento deň uskutoční aj  7. ročník súťaže vo varení fazuľovice o Podbanský prdkáč. V nedeľu 17. júna je pripravené tradičné stretnutie pri Kyselke v Starom Smokovci a otvárací koncert Tatranského kultúrneho leta pred Grand hotelom, ktorým bude tento rok Maľované na skle v podaní prešovských hercov. Okrem toho je pripravená aj vernisáž fotografickej výstavy Spiša a Vysokých Tatier vo Vile Flóra.
      Počas ďalšieho predĺženého víkendu budú podujatia pokračovať a vo štvrtok 21. júna sa v Poprade začne dvojdňové podujatie pod názvom Euroregión bez hraníc. Ide o festival folklórnych súborov z Poľska a Slovenska. Zároveň do Tatier zavítajú švajčiarski trubadúri, ktorí najprv vo štvrtok večer absolvujú nočný koncert v Kúpeľoch Nový Smokovec. „Potom v piatok 22. júna budú dva koncerty aj so slovenskými trubadúrmi z Púchovskej doliny, pôjde o akýsi súboj,“ doplnil Bendík. V sobotu 23. júna bude otvorenie pokračovať novým podujatím RUPIKAPRA Maratón v Tatranskej Lomnici. Pôjde o štafetový beh cez prekážky družstiev. O 12.00 hod poslednýkrát vystúpia Švajčiarski trubadúri, tentoraz pri Zamkovského chate v Malej Studenej doline. „Končíme v nedeľu 24. júna, keď sa uskutoční Deň otvorených dverí, jednak v observatóriu na Lomnickom štíte, ale aj v Astronomickom ústave na Starolesnianskej Poľane,“ doplnil Bendík.
      Týmto spoločným podujatím chcela Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry zosúladiť programy, ktoré sa dosiaľ konali zvlášť. „Mohli sme to rozplánovať tak, aby si jednotlivé akcie nekonkurovali, ale na seba plynule nadväzovali, a aby až počas dvoch víkendov mali ľudia dôvod prísť do Vysokých Tatier,“ uzavrel Bendík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona