Otvorené majstrovstva Maďarska v prestížnej organizácií Global Grappling

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 11:58 • 2 min
Otvorené majstrovstva Maďarska v prestížnej organizácií Global Grappling

BUDAPEŠŤ - Minulý víkend sa konali otvorené majstrovstvá Maďarska v prestížnej grapplingovej organizácií Global Grappling. Organizácia Global Grappling vznikla v roku 2009, jej cieľom je aby čo najviac ľudí spoznalo a mohlo si vyskúšať tento štýl zápasenia.

slovakia

left justify in out

Zápasy začínajú zo stoja a väčšinou pokračujú na zemi. Tri hlavné dôvody úspechu Global Grapplingovej filozofie sú: zápasí sa vždy so 100% silovým nasadením kategórie ako light alebo semi kontakt sa v tomto systéme nepraktizujú. Popritom je riziko zranenia minimálne, techniky si môže ľahko osvojiť ktorákoľvek veková kategória. Za tretie je to ľahko integrovateľný systém pre každé bojové umenie. Zápasí sa v kimone alebo bez v kategóriách Gi Grappling a NoGi Grappling( bez úderov a kopov), druhá samostatná kategória je Combat Grappling( s údermi a kopmi mimo hlavu) a treťou samostatnou kategóriou sú zápasy v rukaviciach( zápasí sa v boxerských rukaviciach s údermi aj na hlavu). Táto kategória je dobrým odrazovým mostíkom pre tých čo plánujú v budúcnosti zápasiť MMA.

 

Podľa trénerov sa organizácia stala jednou z najprepracovanejšou v Maďarsku čo znamená veľmi dobrú organizáciu a silnú zápasnícku základňu. V organizácií sú registrované skoro všetky maďarské kluby Jiu Jitsu, zápasnícke kluby a aj kluby MMA. Popri maďarských kluboch zápasia aj slovenské a to BJJ Slovakia, Gabčíkovský MMA a BJJ klub, Wolf Fight Klub, Riberio Jiu-Jitsu Slovakia, Kuzuri Gym Nitra.

 

Global Grappling je ligová súťaž čo znamená ročne 7 až 8 kôl kde sa zápasníkom a klubom spočítavajú body a koncom roka sa udeľujú ceny za najlepšie výkony. Raz ročne je kvalifikačné kolo na majstrovstva sveta alebo Európy v organizácií United World Wrestling.

 

Gabčíkovskému MMA a BJJ klubu sa podarilo vybojovať na Otvorených majstrovstvách Maďarska 12 medailí: 3 zlaté, 6 strieborných a 3 bronzové. Wolf Fight Klub vybojoval 9 medailí: 4 zlatých, 1 striebro a 3 bronzové. Riberio Jiu Jitsu Slovakia 3 medaile: 1 zlatú a 2 bronzové.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona