Otto Szabó si zvyká na nové úlohy či inú šatňu

NETKY.SK • 30 September 2015, 16:00 • 2 min
Otto Szabó si zvyká na nové úlohy či inú šatňu

DUNAJSKÁ STREDA - Otto Szabó prednedávnom pre pretrvávajúce komplikácie s členkom ukončil kariéru aktívneho futbalistu a bývalým spoluhráčom vo fortunaligovom FC DAC 1904 Dunajská Streda teraz pomáha s ich zdravotnými patáliami.

slovakia

left justify in out

"Mojou novou funkciou je starosť o dospelých, ako aj mladších hráčov FC DAC 1904, ktorí majú problém so zranením. Spoločne zistíme diagnózu a nájdeme riešenia. Pracujeme, aby indisponovaní futbalisti boli čo najskôr k dispozícii mužstvu a trénerovi," ozrejmil na oficiálnej internetovej stránke dunajskostredského klubu 34-ročný (nar. 1. marca 1981) ľavý obranca.


Trojnásobný slovenský reprezentant si okrem toho zvyká na miesto v inej šatni, vzdal sa i pozície tímového pokladníka. Tú prebral kapitán Gábor Straka. "Inak to byť nemohlo, aj keď je to trochu zvláštne. Zbalil som si veci, opustil som šatňu. Kým však nezbúrajú štadión, nechcem, aby niekto sedel na mojom mieste. Dokonca ho aj oblepili, ako policajti na mieste činu. Namiesto kopačiek teraz nosím bežecké topánky. Prvé tri rána som zo zvyku išiel na pôvodný pľac, aj po tréningu som si chcel sadnúť medzi chlapcov. Potrebujem čas na aklimatizáciu," priblížil rodák z českého mesta Příbram Szabó.


Niekdajší krajný bek sa osobne zúčastní na väčšine predstavení "áčka" Dunajskej Stredy: "Pokiaľ nebudú zranení hráči, ktorých mám na starosti. Ak niekto nebude môcť ísť na stretnutie pre zdravotný problém, zostanem s ním doma a budem sa mu venovať v tréningu."


Otto Szabó s futbalom začal práve na Žitnom ostrove, v šestnástich zamieril do akadémie viedenského Rapidu. V Rakúsku okrem toho pôsobil i v družstve Braunau, vyskúšal si aj angažmány v Maďarsku (MTK Budapešť, Šopron, Debrecín, Vasas Budapešť, Györ, Pápa) či na Slovensku (ŠK Slovan Bratislava, Artmedia Petržalka, Dunajská Streda). V FC DAC 1904 hral na jeseň 2006 a od jari 2014.


"Zatiaľ som nepremýšľal nad návratom v nižšej súťaži. Prichádza do úvahy, ak sa noha dostane do lepšieho stavu, ale to je hudba budúcnosti. Malé dvierka som si však nechal otvorené, nikdy sa nedokážete úplne vzdať aktívnej kariéry," priznal na webe fcdac.sk Szabó. Ten nevylúčil ani možnosť rozlúčkového zápasu: "Rád by som, no podstatný je postoj klubu, fanúšikov a hráčov, ktorých zavolám, či budú ochotní prísť."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies