Ottawa vymenila Brassarda do Pittsburghu

NETKY.SK • 24 Február 2018, 10:17 • 2 min
Ottawa vymenila Brassarda do Pittsburghu

OTTAWA - Tím severoamerickej NHL Ottawa Senators v piatok urobil veľkú výmenu s konkurenčným hokejovým klubom Pittsburgh Penguins. Ottawa sa vzdala skúseného centra Dericka Brassarda, iného útočníka Vincenta Dunnu a výber v 3. kole draftu 2018. Pittsburgh k "senátorom" poslal Iana Cola, brankára Filipa Gustavssona a dve draftové voľby - v 1. kole 2018 a v 3. kole 2019.

slovakia

left justify in out

Penguins následne vo výmene pokračovali aj s Vegas Golden Knights, nováčik súťaže získal útočníka Ryana Reavesa a výber v 4. kole draftu 2018. "Zlatí rytieri" prišli o útočníka Tobiasa Lindberga a budú musieť platiť 40% z Brassardovho platu.

"Je to asi najkomplexnejší obchod, aký som kedy urobil. Výmeny medzi tromi tímami je veľmi ťažké uskutočniť. Tento obchod sme chceli zrealizovať už skôr, ale museli sme urobiť zopár zmien," povedal generálny manažér "tučniakov" Jim Rutherford.

Tridsaťročný Brassard má platnú zmluvu ešte na dva roky s mzdou 5 miliónov USD. V aktuálnej sezóne sa mu darilo, s 18 gólmi bol druhým najlepším strelcom trápiacej sa Ottawy. V 58 zápasoch nazbieral 38 bodov. Do Ottawy prišiel v lete 2016, predtým pôsobil v NY Rangers a Columbuse Blue Jackets.

O rok mladší Cole odohral v tomto ročníku 47 zápasov so ziskom 13 bodov za 3 góly a 10 asistencií. Po aktuálnej sezóne sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. S Pittsburghom už dvakrát získal Stanleyho pohár. V minulosti hral aj za St. Louis Blues, ktorí si ho vybrali v prvom kole draftu 2007 z celkovej 18. pozície.

Gustavsson pôsobí vo švédskej Lulei a v sezóne 2017/2018 absolvoval 18 zápasov. Devätnásťročný brankár v zámorí ešte nechytal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies