Otravu detí v škole zavinila nedbanlivosť riaditeľky, je na úteku

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 16:01 • 2 min
Otravu detí v škole zavinila nedbanlivosť riaditeľky, je na úteku

NAÍ DILLÍ - Vyšetrovatelia čakajú na potvrdenie chemikálií, ktoré otravu zavinili. V predbežnom vyšetrovaní našli stopy organických fosfátov.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovanie smrti 23 detí, ktoré zomreli v utorok v indickom štáte Bihár po skonzumovaní bezplatného obeda v štátnej škole, ukázalo na vážne zanedbanie povinností zo strany riaditeľky jednotriedky základnej školy a potvrdilo, že jedlo bolo otrávené, informovali dnes médiá.

V Indii dostávajú žiaci všetkých štátnych škôl bezplatne obedy v rámci programu boja s podvýživou a tiež, aby deti chodili do školy.

Okresný sudca Abhijit Sinha potvrdil, že riaditeľka zanedbala kontrolu prípravy obedov a bola obvinená z "trestuhodnej nedbanlivosti". Žena s manželom viedli obchod zásobujúci školu potravinami a po masovej otrave detí sú na úteku.

Vysielacia spoločnosť NDTV uviedla, že olej na varenie bol vysoko kontaminovaný a rovnako v ryži potvrdilo vyšetrovanie veľké množstvá pesticídu. Vyšetrovatelia čakajú na potvrdenie chemikálií, ktoré otravu zavinili. V predbežnom vyšetrovaní našli stopy organických fosfátov.

Vláda štátu Bihár má podozrenie, že incident bol politicky motivovaný a mal za cieľ ju očierniť. Agentúra DPA citovala hovorcu vlády Pavana Vermu, ktorý potvrdil, že v jedle "bola vysoká dávka jedu". Manžel riaditeľky bol podľa jeho slov "v úzkom styku s istou politickou stranou" a obaja po otrave ušli.

Vláda oznámila, že kvalitu jedla podávané v štátnych školách bude sledovať novovytvorený panel. 

Výsledky separátneho federálneho vyšetrovania sa očakávajú v utorok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies