Otrasné VIDEO: Sýrski povstalci, ktorých podporujú Američania, odrezali hlavu dieťaťu

NETKY.SK • 20 Júl 2016, 12:35 • 2 min
Otrasné VIDEO: Sýrski povstalci, ktorých podporujú Američania, odrezali hlavu dieťaťu

DAMASK - Na internete sa objavil videozáznam, ktorý zrejme zachytáva, ako sýrski povstalci odrezali hlavu zhruba desaťročnému chlapcovi. Povstalci tvrdili, že išlo o Palestínčana a provládneho bojovníka. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Na videu piati muži pózujú s vystrašeným dieťaťom. Jeden z mužov drží chlapca za vlasy. Neskôr je tento muž nafilmovaný, ako "zrejme" odrezáva chlapcovi hlavu, uvádza BBC.

 

K tomu činu došlo údajne v dedine Handarat, severne do mesta Aleppo, kde prebiehajú ťažké boje. V oblasti sa nachádza neoficiálny palestínsky utečenecký tábor, ktorý bol domovom približne 7000 ľudí, kým ich v roku 2013 nevyhnali ozbrojené skupiny.

 

 

Niektoré sociálne siete identifikovali chlapca ako Abdulláha Issu. Muž na videu tvrdil, že chlapec je bojovníkom z Jeruzalemských brigád - palestínskej skupiny bojujúcej v radoch provládnych síl v oblasti Aleppa.

 

Proopozičný spravodajský portál Enab Baladi informoval, že chlapca zajali v Handarate členovia miestnej povstaleckej skupiny Núr ad-Dín Zangí. Portál zároveň citoval člena politického odboru skupiny, podľa ktorého sa bude prípadom zaoberať nezávislá súdna komisia. Vinníci budú nahlásení vojenskému súdu.

 

Skupina Núr ad-Dín Zangí údajne v minulosti ťažila z finančnej a vojenskej podpory USA, Británie, Francúzska, Turecka, Kataru a ďalších arabských štátov Perzského zálivu, dodala BBC.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies