Otrasné: V rámci boja medzi somálskymi kmeňmi upálili matku a jej šesť detí

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 12:57 • 2 min
Otrasné: V rámci boja medzi somálskymi kmeňmi upálili matku a jej šesť detí

MOGADIŠO - Matku a jej šesť detí upálili zaživa v noci nadnes neznámi útočníci v dedine neďaleko somálskeho prístavného mesta Merca, kde pravidelne dochádza k násiliu medzi miestnymi kmeňmi bojujúcimi o pôdu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Obete žili v dedine Jeebey pri Merce, keď na nich v noci zaútočili neznámi muži, ktorých úrady neidentifikovali. Podľa starostu Mercy Hassana Omara išlo o príslušníkov domobrany jedného zo znepriatelených kmeňov, ktoré v tejto oblasti bojujú o pôdu.

 

"Konflikt medzi týmito dvoma znepriatelenými domobranami sa v priebehu ostatných dvoch-troch rokov rýchlo vyostril... Obete z radov civilistov si obe strany vyberajú zámerne," uviedol Omar.

 

"Somálčania sa vraždia už dlhé roky, ale útočiť na ženy a deti a podpaľovať obydlia civilistov, to je novinka," uviedol pre DPA jeden z predstaviteľov Mercy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies