Otrasné: Thajčan obesil 11-mesačnú dcéru a seba; vysielal to naživo na Facebooku

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 13:29 • 2 min
Otrasné: Thajčan obesil 11-mesačnú dcéru a seba; vysielal to naživo na Facebooku

PCHÚKET - Manželka Thajčana, ktorý na streche budovy v juhothajskom meste Pchúket obesil ich spoločnú 11-mesačnú dcéru a videozábery naživo vysielal na účte na Facebooku, dnes vyhlásila, že jej manžel je jedinou osobou, ktorú treba obviňovať. Žena dodala, že necíti žiaden hnev voči sociálnemu médiu ani užívateľom, ktorí hrozné video sledovali a šírili.

slovakia

left justify in out

Približne dvojminútové video zachytávalo, ako 20-ročný Vuttisan Vongtchalaj zabíja svoje dieťa. Potom sa obesí. V pondelok večer sa video šírilo na sociálnej sieti a v utorok neskoro popoludní už bolo na Facebooku neprístupné.

"Nie som nahnevaná na Facebook a ani ich z toho neobviňujem," povedala pre tlačovú agentúru AP manželka Džiranuč Trajrat (21). "Chápem, že ľudia to video šírili medzi sebou, lebo boli pobúrení a zarmútení tým, čo sa stalo," dodala Thajčanka.

Uviedla tiež, že jej manžel bol v minulosti násilnícky a pred začiatkom ich vzťahu strávil dva roky vo väzení.

Spoločnosť Facebook sa snaží nájsť spôsoby, ako čo najrýchlejšie blokovať podobné zábery, keďže na sociálnej sieti boli už viackrát odvysielané alebo zverejnené brutálne zábery, napríklad z vraždy a sexuálneho napadnutia.

Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg minulý týždeň vyhlásil, že jeho spoločnosť má pred sebou "mnoho práce" pri zvládnutí tohto problému.

Vražda v Pchúkete sa stala necelé dva týždne po tom, čo muž v meste Cleveland v americkom štáte Ohio zverejnil na Facebooku video z toho, ako zabíja dôchodcu.

V Thajsku sa problém so živým vysielaním na Facebooku vynoril už vlani v máji, keď miestne médiá využili sociálnu sieť a naživo vysielali zábery vysokoškolského učiteľa, ako sa na šesť hodín zabarikádoval pred políciou. Tá ho chcela zatknúť za zastrelenie dvoch kolegov. Keď vyjednávanie s pedagógom zlyhalo, muž sa smrteľne postrelil - a tento moment bol ukázaný na sociálnej sieti naživo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies