Otrasné! Prokuratúra v provincii Aceh žiada zbičovanie dvojice homosexuálov

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 11:58 • 2 min
Otrasné! Prokuratúra v provincii Aceh žiada zbičovanie dvojice homosexuálov

BANDA ACEH - Prokuratúra presadzujúca islamské právo šaría v indonézskej provincii Aceh dnes oznámila, že požaduje, aby dvaja muži obvinení z homosexuálneho pohlavného styku dostali každý 80 rán bičom.

slovakia

left justify in out

Je to ďalší úder pre Indonéziu, ktorá má povesť umiernenej moslimskej krajiny, keďže tamojší súd poslal v utorok odchádzajúceho kresťanského guvernéra hlavného mesta Jakarta na dva roky do väzenia za údajnú urážku islamu a Koránu. Píše o tom agentúra AP.

 

Hlavný prokurátor dnes uviedol, že dvaja muži o veku 20 a 23 rokov sa "priznali", že sa medzi nimi vyvinul homosexuálny vzťah, čo potvrdil aj videozáznam a ďalšie dôkazy, nájdené v ich prenajatej izbe.

 

Ak mužov uznajú za vinných, stanú sa prvými osobami zbičovanými za homosexuálny sex na základe nového zákonníka šaríe, zavedeného v provincii Aceh pred dvoma rokmi.

 

Aceh je jedinou provinciou v prevažne moslimskej Indonézii, kde sa praktizuje šaría.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies