Otec zosnulej anorektickej modelky Isabelle Caro zažaloval parížsku nemocnicu

NETKY.SK • 20 Január 2011, 08:03 • 2 min
Otec zosnulej anorektickej modelky Isabelle Caro zažaloval parížsku nemocnicu

Otec zosnulej anorektickej modelky Isabelle Caro zažaloval parížsku nemocnicu

slovakia

left justify in out

Otec francúzskej modelky Isabelle Caro zažaloval parížsku nemocnicu, v ktorej jeho dcéra zomrela, a obvinil tamojší personál zo zabitia z nedbalosti. Isabelle bola tvárou kampane proti anorexii a zomrela na následky tohto ochorenia na kosť vychudnutá vlani 17. novembra vo veku iba 28 rokov.
      Príčinou úmrtia nebol podľa názoru Christiana Cara zápal pľúc, s ktorým jeho dcéru hospitalizovali, ale zanedbanie zo strany personálu nemocnice.
      Modelkin otec súčasne potvrdil, že Isabellina matka spáchala pred dvoma týždňami samovraždu.
      Isabelle Caro sa stala slávnou v roku 2007, keď si ju do svojej kampane "Nie anorexii" vybral známy fotograf Oliviero Toscani. Kontroverzné zábery v Taliansku zakázali so zdôvodnením, že sú v rozpore s tamojším reklamným kódexom.
      Modelka trpela anorexiou od 13 rokov. Pri svojej výške 165 centimetrov vážila v roku 2006 iba 25 kilogramov; vtedy dočasne upadla do kómy. Začiatkom minulého roka oznámila úmysel bojovať so svojou chorobou a tvrdila, že znovu dosiahla hmotnosť 42 kilogramov.
      O extrémne chudých modelkách sa začalo intenzívne diskutovať po februári 2007, keď na anorexiu zomrela 21-ročná Brazílčanka - pri 170 centimetroch vážila menej ako 40 kilogramov. Krátko nato prijalo Španielsko - zatiaľ ako jediná európska krajina - zákaz vystupovať modelkám, ktorých index telesnej hmotnosti (BMI) je pod určitou hranicou.
      Začiatku roka 2008 sa francúzsky módny priemysel dobrovoľne zaviazal nezamestnávať vychudnuté modelky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies