Otec známej tenistky Strýcovej má na krku po drogách ďalší problém

NETKY.SK • 19 September 2013, 12:38 • 2 min
Otec známej tenistky Strýcovej má na krku po drogách ďalší problém

PRAHA - Jindřich Strýc, otec známej českej tenistky Barbory Záhlavovej-Strýcovej, má veľké problémy so zákonom. Za obchod s drogami dostal na jar tohto roka podmienku, teraz ho polícia obvinila, že si za peniaze z týchto obchodov kúpil pozemok na Plzensku za skoro osem miliónov korún a hrozí mu až 6-ročný pobyt za mrežami a zabavenie pozemkov.

slovakia

left justify in out

"Detektívi Národnej protidrogovej centrály začali trestné stíhanie 57-ročného muža, ktorý je podozrivý zo zločinu legalizácie výnosov z trestnej činnosti. Po viac ako ročnom preverovaní dospeli policajti k záveru, že podozrivý mohol použiť finančné prostriedky získané predajom drog - kokaínu, pervitinu a marihuany - k nákupu pozemku za 7,8 miliónov korún, ktorý obratom ponúkol na predaj za sumu prevyšujúcu 21 miliónov korún," citoval idnes.cz hovorkyňu protidrogovej centrály Barboru Kudláčkovú. Doplnila, že obvinený muž je invalidným dôchodcom, ktorého v tomto roku právoplatne odsúdil Krajský súd v Plzni za predaj a distribúciu drog.

Pri vyšetrovaní drogových obchodov sa podarilo policajtom zdokumentovať aj toky peňazí, za ktoré pozemok kúpil. "Bola zaistená listina, ktorá zachytáva dodávky omamných a psychotropných látok podozrivým konkrétnym osobám, vrátane inkasovaných súm za jednotlivé obchody. Súčasťou listiny sú aj poznámky k nákupu predmetného pozemku, vrátane rozpisov vkladov jednotlivých finančných položiek v hotovosti na účet dcéry podozrivého," uviedla Kudláčková.

Za kšefty s drogami dostal Strýc v tomto roku na jar podmienku. Priznal sa, že kúpil veľké množstvo kokaínu. Vysvetľoval to však tým, že iba táto droga účinkovala ako liek, ktorý ho zbavoval veľkých bolestí po úraze. Pripustil, že občas dávku drogy vytiahol aj v reštaurácii, kde sa o ňu delil so známymi.

Na súde mu vtedy pomohlo, že drogy poskytoval iba svojim známym a nepredával ich vo veľkom. Tiež si už pred hlavným pojednávaním odsedel pol roka vo väzbe. Až potom ho prepustili na dvojmiliónovú kauciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies