Otec troch detí sa pokúsil znásilniť bežkyňu, hrozia mu viac ako tri roky za mrežami

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 15:02 • 2 min
Otec troch detí sa pokúsil znásilniť bežkyňu, hrozia mu viac ako tri roky za mrežami

BANSKÁ BYSTRICA – Trest tri a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za zločin pokusu znásilnenia 31-ročnej ženy uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 29-ročného Radka F. z tohto mesta.

slovakia

left justify in out

Previnilec sa k skutku priznal a voči rozsudku sa neodvolal. Verdikt však nie je právoplatný, pretože prokurátorka požadovala vyšší trest a vyjadrí sa v zákonnej lehote. Zločin znásilnenia v štádiu pokusu spáchal otec troch maloletých dcér 10. októbra minulého roku okolo pol siedmej ráno pri severnom obchvate Banskej Bystrice blízko rýchlostnej cesty R1.

 

Žena bežala po asfaltovej ceste, keď ju útočník zozadu napadol, zvalil na zem a pokúsil sa násilím donútiť k súloži. Bežkyňa sa ubránila tak, že mu zovrela genitálie, čím Radka v útoku zastavila a ušla. Násilníka, ktorý bol pod vplyvom omamných látok, usvedčila DNA. Mladá žena pri útoku utrpela psychický šok, ale žiadne zranenie, ani materiálnu škodu.


Okrem trestu väzenia súd uložil Radkovi F. aj povinnosť absolvovať protitoxikomanické liečenie ústavnou formou, pretože znalci u neho zistili začínajúcu závislosť od omamných látok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies