Otec Radwanských nenechal suchú nitku na trénerovi

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 15:35 • 2 min
Otec Radwanských nenechal suchú nitku na trénerovi

VARŠAVA - Otec a v minulosti prvý tréner tenisových sestier Agnieszky a Urszuly Radwanských Robert Radwanski verejne zvozil kouča renomovanejšej "Agy" a zároveň poľského fedcupového kapitána Tomasza Wiktorowského po víkendovej domácej prehre Poliek so Švajčiarkami 2:3 v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie reprezentačných družstiev žien.

slovakia

left justify in out

"Ak má čo i len kúska cti, mal by odstúpiť z funkcie šéfa fedcupového tímu a zároveň aj z postu Agnieszkinho trénera. Nevidím do jeho hlavy, ale nepredpokladám, že to aj urobí. Možno aj preto nie, lebo je to moje želanie. Navyše, šípim za tým aj finančné dôvody: jazdí s dcérou po celom svete a nežije sa mu zle. Okrem toho je za ním kopa osôb, ktoré mu držia stranu a posilňujú jeho postavenie, škoda o tom viac hovoriť... Jednoducho si myslím, že je najvyšší čas zrušiť tento spolok vzájomného adorovania," prskal Robert Radwanski v rozhovore pre Onet.pl. 

 

Radwanski odmietol odhadovať, či Agnieszka vníma situáciu podobne: "Nebudem hovoriť v jej mene, ale v Biblii sa píše o poznávaní podľa úrody. Treba teda Wiktorowského prínos hodnotiť podľa ostatných výsledkov a všetci vieme, aké sú. Vo vrcholovom tenise rozhodujú detaily a on mal už dosť priestoru zapracovať na nich. Od začiatku roka 2013, keď som sa ja do značnej miery stiahol, neprišiel progres, ale stagnácia a napokon až tápanie. Keď sa to niekto zdráha uznať, nech sa pozrie na renking." 

 

Radwanská napríklad v stredu prehrala v 1. kole v Stuttgarte s Taliankou Sarou Erraniovou. Dvadsaťšesťročná Krakovčanka v minulosti bola aj na druhej priečke v hodnotení, teraz je deviata. 

 

Radwanski odmietol, že by to z jeho strany bola vec osobnej nevraživosti: "Akceptoval by som ho, ak by dcéra hrala dobre a bola povedzme v Top 3. V takom prípade by mi kouč ani nemusel ako človek sedieť." 

 

Finalistka Wimbledonu 2012 A. Radwanská si počas medzisezónnej prestávky prizvala do realizačného štábu legendárnu Martinu Navrátilovú. Robert Radwanski teraz vysvetlil, prečo je jej vplyv iba relatívny: "Na turnajoch je s Agnieszkou sporadicky, sídli v Amerike a ak mám byť úprimný, tak vlastne pritakala iba ako mentorka s ambíciou, aby pobudla v dianí a pripomenula sa. Myslí si, že celkovo to bol prospešný krok. Ak by však naozaj mala byť trénerkou Agnieszky, musela by s ňou absolvovať dve fázy prípravy každý deň. Pochybujem, že by na to pristúpila, keďže má množstvo iných aktivít." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona