Otec podozrivého Rahamiho sa v roku 2014 skontaktoval s FBI: Tušil, že jeho syn je terorista

NETKY.SK • 21 September 2016, 07:35 • 2 min
Otec podozrivého Rahamiho sa v roku 2014 skontaktoval s FBI: Tušil, že jeho syn je terorista

NEW YORK - Otec Ahmada Khana Rahamiho, podozrivého z bombových útokov v americkom meste New York a v štáte New Jersey, sa skontaktoval s Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI) po prípade pobodania z roku 2014 a vyjadril vtedy obavy, že jeho syn je terorista.

slovakia

left justify in out

Tlačovej agentúre AP to dnes povedal predstaviteľ polície a justície, ktorý si neželal byť menovaný vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie spomínaných útokov z víkendu a pondelka.

 

Predstaviteľ dodal, že FBI sa prípadom začala zaoberať, ale otec Mohammad Rahami neskôr stiahol svoj výrok a vyhlásil, že tým myslel skutočnosť, že jeho syn márni čas s nesprávnou partiou ľudí, napríklad s gangmi.

 

Jeho syna Ahmada Khana Rahamiho zatkli v roku 2014 za pobodanie osoby do nohy a za prechovávanie strelnej zbrane. Veľká porota ho neobvinila, a to napriek varovaniu policajta prítomného pri zatýkaní, že Rahami je pravdepodobne "nebezpečný sám pre seba alebo pre ostatných ľudí".

 

Otec podozrivého, naturalizovaného občana USA z Afganistanu, dnes ráno novinárom pred svojou reštauráciou v meste Elizabeth v štáte New Jersey povedal, že bezpečnostným orgánom telefonoval dvakrát. Ďalšie podrobnosti však neuviedol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies