Otec pochoval zaživa novorodeniatko: Narodilo sa s rázštepom pery!

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 11:18 • 2 min
Otec pochoval zaživa novorodeniatko: Narodilo sa s rázštepom pery!

PHNOM PENH - Iba jednodňové kambodžské novorodeniatko, ktoré jeho otec pochoval zaživa, pretože sa narodilo s rázštepom pery, zachránili mnísi, ktorí ho počuli plakať a vyhrabali ho. Informovali o tom dnes kambodžské médiá.

slovakia

left justify in out

Otec svoje dieťa pochoval na pozemkoch budhistického chrámu na juhovýchode krajiny, pretože sa hanbil za jej vrodenú deformitu. Dievčatko bolo zabalené v prikrývkach a ešte dýchalo, keď ho mnísi vyhrabali a zobrali do nemocnice, kde sa zotavuje, napísala agentúra DPA.
      

Otca zatkli. Polícia uviedla, že "sa tak hanbil za deformitu svojej dcéry, že sa rozhodol ju pochovať". Je to naozaj poľutovaniahodné. Je to krásne zdravé bábätko, váži tri kilogramy, iba má rázštep pery," povedal miestny policajt.
      

Rázštep pery či podnebia dokážu lekári napraviť relatívne jednoduchou operáciou. Mimovládna organizácia Operation Smile Cambodia (Operácia úsmev Kambodža) ju pomohla od roku 2002 uskutočniť na 1600 kambodžských deťoch.
      

Avšak pečať hanby, keď sa im narodí dieťa s takýmto rázštepom, vedie niektorých kambodžských rodičov k tomu, že svoje deti opustia.
      

"Niekedy ľudia obviňujú sami seba a myslia si, že rázštep pery je ich trest," povedal novinám Post riaditeľ organizácie David Fruitman. Niektorí budhisti považujú túto vrodenú deformitu za "chybu v minulom živote dieťaťa", dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies