Otec Paula Walkera zažaloval automobilku Porsche

NETKY.SK • 26 November 2015, 09:44 • 2 min
Otec Paula Walkera zažaloval automobilku Porsche

LOS ANGELES - Paul William Walker III., otec zosnulého amerického herca Paula Walkera, podal v stredu žalobu na automobilku Porsche. Tú viní zo smrti svojho syna, ktorý zahynul pri autonehode 30. novembra 2013 vo veku 40 rokov. Walker tvrdí, že Porsche Carrera GT nemalo niekoľko bezpečnostných prvkov, ktoré by zabránili vznieteniu auta po náraze. Uviedol tiež, že spomínaný model mal v minulosti už viacero problémov so stabilitou a ovládaním, o čom automobilka vie.

slovakia

left justify in out

Pri havárii zahynul aj hercov kamarát Roger Rodas, ktorý šoféroval. Vdova po mužovi Kristine podala v stredu podobnú žalobu na spoločnosť na štátnom súde. Žena sa pritom v minulosti obrátila aj na federálny súd.
Automobilku zažalovala v septembri aj dcéra zosnulého herca Meadow Walker, ktorá sa takisto odvoláva na problémy so stabilitou a ovládaním auta. Jej právnici tiež vyhlásili, že Rodas šiel v skutočnosti pomalšie, než tvrdia vyšetrovatelia. Ďalej uviedli, že bezpečnostný pás po náraze veľkou silou trhol Walkerovým trupom, čím mu dolámal rebrá a panvu a uväznil ho tak v sedadle spolujazdca. Podľa právnikov začalo auto horieť až minútu a 20 sekúnd po náraze, no herec sa z neho nemohol vyslobodiť a následne sa nadýchal dymu.

 

 

Zástupcovia Porsche však obvinenia odmietli. "Spoločnosť Porsche Cars North America tvrdí, že pán Walker vedome a dobrovoľne podstúpil všetky riziká spojené s používaním Porsche Carrera GT z roku 2005. O týchto rizikách vedel a sám sa rozhodol, že sa im vystaví. Okrem toho, auto, v ktorom sa viezol, bolo upravené a nevhodne udržiavané," vyhlásili. K novým žalobám sa zatiaľ nevyjadrili.

 

Walker a Rodas sa v deň tragédie zúčastnili na charitatívnej akcii usporiadanej v priestoroch ich spoločného obchodu. Porsche Carrera GT malo podľa jedného zo svedkov problémy a zhasínal mu motor, tak sa 38-ročný Rodas rozhodol, že sa pôjde previezť a zistiť, čo s ním je. Zavolal aj Walkera, ktorý už bol na odchode, no súhlasil, že pôjde s ním. Pri návrate však približne 460 metrov od obchodu havarovali. Rodas údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Podľa výsledkov pitvy Rodas zomrel na následky početných zranení, ktoré utrpel pri náraze, zatiaľ čo Walker podľahol kombinácii poranení a popálenín. Vyšetrovanie ukázalo, že príčinou nehody bola vysoká rýchlosť.

 

 

Paul Walker sa do povedomia divákov po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral v prvej časti akčnej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších piatich filmoch z rokov 2003, 2009, 2011, 2013 a 2015. Objavil sa aj v snímkach ako Prúd času (2003), Do hlbiny (2005), 8 statočných (2006), Zbesilý útek (2006), Zabite Bobbyho! (2007), Rozsudok smrti (2008), Gangstri (2010), Pawn Shop Chronicles (2013), Hours (2013) alebo Zakázaná zóna (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona