Otec obete parížskych útokov zažaloval Google, Facebook a Twitter

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 09:33 • 2 min
Otec obete parížskych útokov zažaloval Google, Facebook a Twitter

NEW YORK - Otec mladej ženy, ktorá vlani v novembri zahynula pri teroristických útokoch v Paríži, zažaloval Google, Facebook a Twitter za to, že protiprávne poskytli materiálnu pomoc extrémistom. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Reynaldo Gonzales, ktorého dcéra bola jednou zo 130 obetí parížskych útokov z 13. novembra, podal trestné oznámenie na internetové spoločnosti preto, že podľa neho prostredníctvom poskytovaných služieb "vedome umožnili" skupine Islamský štát vykonávať nábor nových členov, organizovať finančné zbierky a šíriť "extrémistickú propagandu".

 

Spoločnosti Facebook, Google a Twitter vo svojom vyhlásení uviedli, že žaloba nemá opodstatnenie.

 

Podľa amerického práva nie sú internetové spoločnosti zodpovedné za príspevky, ktoré na ich sieťach zverejňujú užívatelia. Agentúra AP však píše, že nie je isté, či takáto obhajoba bude v tomto a podobných prípadoch postačujúca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies