Otec Jurij chcel Šarapovovú ako 11-ročnú prerobiť na ľaváčku

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 15:25 • 2 min
Otec Jurij chcel Šarapovovú ako 11-ročnú prerobiť na ľaváčku

MOSKVA - Nechýbalo veľa a ruská tenistka Maria Šarapovová mohla hrať ľavou rukou namiesto pravej. V zložitých situáciách na dvorci párkrát ohúrila zákrokmi tohto typu, kouč Rick Macci teraz vo svojej odbornej publikácii vysvetlil, že nešlo o náhodu, ale zvyk z detstva.

slovakia

left justify in out

"Mám videozáznam, ktorý to dokazuje," uviedol spomenutý tréner podľa Tennis World a dodal: "Preberali sme každučký detail možnej zmeny tohto typu. Otec Jurij k nej seriózne chcel pristúpiť. Zastával názor, že v jedenástich rokoch ešte nie je prineskoro. Upozorňoval som ho, že ide o veľký skok. Vedeli sme však, že by z toho mohlo vyvstať čosi unikátne. Navyše, jej servis by bol väčšou výhodou." 

 

Macci vysvetlil, že prípadná zmena ich lákala pre prirodzenú pohybovú ladnosť dievčatka, neskoršej svetovej jednotky: "Dôvodom bola poézia v pohybe, keď si Maria prehodila raketu do ľavej ruky. Krajšie udierala do loptičky, hoci zjavne nie natoľko dôrazne ako pravačkou. Kontaktný bod vždy mala pred telom a nedávala rámy." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies