Otec Andreasa Lubitza, ktorý pochoval 149 ľudí, sa pokúša očistiť meno svojho syna

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 18:55 • 2 min
Otec Andreasa Lubitza, ktorý pochoval 149 ľudí, sa pokúša očistiť meno svojho syna

BERLÍN - Dva roky po tragickom incidente dopravného lietadla nemeckej spoločnosti Germanwings sa otec pilota Andreasa Lubitza, ktorý zámerne havaroval s Airbusom A320 vo francúzskych Alpách, snaží očistiť meno svojho syna tvrdiac, že jeho konanie nebolo úkladné.

slovakia

left justify in out

"Nemal nijaký dôvod spáchať samovraždu, tobôž zobrať so sebou ďalších 149 ľudí," uviedol Günter Lubitz v rozhovore pre dnešné vydanie týždenníka Die Zeit. Podľa neho neexistuje žiadny jednoznačný dôkaz o tom, že jeho syn 24. marca 2015 zámerne naviedol lietadlo do úbočia masívu.

 

Lubitz starší, ktorý sa k danej udalosti dosiaľ na verejnosti alebo pre médiá nevyjadril, zároveň oznámil, že na piatok - druhé výročie tejto tragédie - zvolal tlačovú konferenciu v Berlíne. Materská letecká spoločnosť Lufthansa však uviedla, že nie je dôvod na spochybňovanie výsledkov vyšetrovania.

 

Nemecká prokuratúra začiatkom tohto roka potvrdila, že za tento incident nemôže byť zodpovedný nikto iný než Andreas Lubitz, ktorý trpel psychotickou chorobou. Tú však pred svojím zamestnávateľom tajil a postupne vyústila do samovražedných sklonov s ďalekosiahlym tragickým koncom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona