Otec Andersa Breivika má vyčitky, že synovi nebol viac nablízku

NETKY.SK • 18 September 2014, 13:14 • 2 min
Otec Andersa Breivika má vyčitky, že synovi nebol viac nablízku

ŠTOKHOLM - Jens Breivik, otec nórskeho teroristu Andersa Behringa Breivika, dnes vyhlásil, že bojuje s pocitom viny, pretože nebol svojmu synovi nablízku v čase, keď vyrastal. Napísala to agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Je to jeho prvé verejné vystúpenie od útoku, ku ktorému došlo 22. júla 2011. O život pri ňom prišlo 77 ľudí. Jens Breivik povedal novinárom, že "ak by som s ním bol viac v kontakte, ak by som bol lepším otcom, možno by dnes bol iným človekom".

 

Terorista Breivik, ktorý sám seba opísal ako nacionalistického militanta, umiestnil vo vládnej štvrti v hlavnom meste Oslo silnú bombu a následne pri vyčíňaní so strelnými zbraňami zavraždil 69 ľudí - väčšina z nich boli tínedžeri - v letnom tábore ľavicovej mládežníckej skupiny na ostrove Utöya.

 

Jens Breivik sa s novinármi rozprával v súvislosti s vydaním svojej knihy s názvom "Moja vina?". Podľa vlastných slov dúfal, že jeho syn nakoniec vyjadrí výčitky svedomia, píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies