Otca 'vlčích detí' hľadajú policajti z celej Európy

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 15:03 • 2 min
Otca 'vlčích detí' hľadajú policajti z celej Európy

PRAHA - Otca dvoch českých chlapcov, ktorých spolu s partnerkou dva roky skrývali pred svetom, 38-ročného Martina Kašpárka, hľadajú od marca policajti po celej Európe.

slovakia

left justify in out

Muž mal v decembri 2012 nastúpiť do väzenia, ale dodnes sa skrýva na neznámom mieste. Informácie dnes priniesol český spravodajský portál Novinky.cz.
     

Pátranie po mužovi bolo rozšírené aj na Európu, uviedla hovorkyňa Policajného prezídia Vlasta Suchánková. Európsky zatýkací rozkaz vydala česká polícia 5. marca.
     

V Česku totiž polícia po Kašpárkovi pátra už od vlaňajšieho januára, ale stále bezvýsledne - napriek tomu, že informácie o pátraní a fotografie hľadaného muža priniesli pred rokom všetky české médiá.
     

Mestský súd v Prahe odsúdil Martina a Hanu Kašpárkovcov na nepodmienečné tresty. Partnerku Hanu (tiež 38) hľadá polícia už od vlaňajšieho mája; predpokladá sa, že dvojica sa niekde skrýva spoločne.
     

Kašpárkovci sú vyznávačmi alternatívneho štýlu života a je možné, že žijú na odľahlom mieste, kde sa živia príležitostnou manuálnou prácou. Môže to byť kdekoľvek, aj v zahraničí.
     

Kašpárková svojich dvoch synov tajne porodila a potom ich spolu s manželom približne dva roky izolovali od sveta v byte v pražskej štvrti Vinohrady.
     

Chlapcov, ktorí mali v čase objavenia jeden rok a tri roky, rodičia nikdy nepustili von z bytu. Deti boli zle živené a zaostalé.
     

V súčasnosti sa o ne starajú príbuzní otca a ich stav sa podľa znalcov postupne zlepšil, informoval web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies