Otázky voličov zodpovie infolinka, môžu na nej hlásiť aj podnety

NETKY.SK • 4 November 2017, 09:03 • 2 min
Otázky voličov zodpovie infolinka, môžu na nej hlásiť aj podnety

BRATISLAVA - Otázky ľudí ohľadom prebiehajúcich krajských volieb zodpovie infolinka ministerstva vnútra aj Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Celý volebný deň môžu volať na čísla 02/48592312, 02/48592313, 02/48592020 a 02/48592021.

slovakia

left justify in out

TASR to potvrdila zapisovateľka štátnej volebnej komisie Eva Chmelová.

 

Linky sú určené pre voličov, využiť ich môžu, ak si nevedia rady alebo ak chcú nahlásiť podnet. "Občania sa môžu na linku obrátiť v prípade, že by si nevedeli s nejakou situáciou poradiť, ak by bol problém vo volebnej miestnosti či s dokladmi. Môžu sa na nás obracať aj s podnetmi," uviedla Chmelová.

 

Infolinka už niekoľko dní funguje a občania na ňu už aj volali. Pýtali sa napríklad, čo pre nich znamená, že nedostali oznámenie o mieste konania volieb, na to, či je možné vybaviť si voličský preukaz a ako požiadať o prenosnú volebnú schránku. "Niektorí sa kuriózne pýtali, či nevieme, kde majú volebnú miestnosť," doplnila.

 

Na infolinke poskytujú informácie týkajúce sa voličov, ich práv, povinností či organizačného zabezpečenia volieb. Linka je určená výlučne pre občanov a nebudú na nej poskytované informácie právnickým osobám, médiám, politickým stranám a obciam.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies