Otázka posilnenia brannej zdatnosti na školách je stále otvorená téma

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 13:15 • 2 min
Otázka posilnenia brannej zdatnosti na školách je stále otvorená téma

BRATISLAVA - Rezort školstva zatiaľ nevie, ako by malo byť na školách zmenené vzdelávanie v prípade branej výchovy.

slovakia

left justify in out

"Otázka posilnenia brannej zdatnosti je stále otvorená téma," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa ministerstva školstva Ivana Skokanová. Podľa hovorkyne hľadajú najvhodnejšiu formu tak, aby sa mladí ľudia v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu naučili, ako reagovať v krízových situáciách vzniknutých vplyvom priemyselných a ekologických havárií, dopravných nehôd, živelných pohrôm a prírodných katastrof, prípadne vplyvom extrémizmu a pod.

V polovici mája rezort informoval, že hľadajú možnosti, ako znovu zaviesť samostatný vyučovací predmet branná výchova. „Považujeme to za veľmi dôležité najmä v smere prevencie proti extrémizmu. Minister školstva bude iniciovať ďalšie stretnutia aj s ministrom obrany tak, aby sme našli najlepší model riešenia,“ uviedla v máji Skokanová.

 

Následne 23 .mája Slovenská národná strana (SNS), ktorej nominant Peter Plavčan stojí na čele rezortu školstva, uviedla, že chce v rámci vyučovacieho procesu pripravovať žiakov a študentov na obranu vlasti a riešenie krízových situácií, avšak modernou formou, nie návratom do obdobia spred roku 1989.

Ministerstvo obrany, ktoré tiež spadá pod národnú stranu, v súvislosti s touto témou organizovalo minulý školský rok branné hry a súboje pre študentov 3. a 4. ročníkov stredných škôl. Začali tiež distribuovať mesačník Obrana do škôl. V súčasnosti ho zasielajú do 789 škôl - gymnázií, stredných odborných škôl, vysokých škôl a konzervatórií. Do každej školy posielajú po päť výtlačkov časopisu, informovala hovorkyňa rezortu Danka Capáková.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies