Otázka gréckej dlhovej úľavy nie je podľa Weidmanna urgentná

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:46 • 2 min
Otázka gréckej dlhovej úľavy nie je podľa Weidmanna urgentná

ATÉNY - Grécko bude mať v nasledujúcich rokoch relatívne nízke nároky na obsluhu dlhu a otázka ďalších dlhových úľav nie je urgentná. Vo štvrtok to uviedol grécky finančný denník Naftemporiki s odvolaním sa na Jensa Weidmanna, člena Rady guvernérov Európskej centrálnej banky.

slovakia

left justify in out

"V roku 2014 boli grécke splátky úrokov v pomere k hrubému domácemu produktu (HDP) nižšie ako v Španielsku, v Portugalsku a v Taliansku,“ povedal Weidmann. „Ak vezmeme do úvahy nízke potreby na refinancovanie v ďalších rokoch, ďalšie úľavy dlhu sa nezdajú byť urgentnou záležitosťou“ doplnil.


Grécko, ktorého verejný dlh predstavuje 180 % HDP, chce, aby bol jeho dlh znížený alebo časť odpustená. Veritelia z členských krajín eurozóny sú však toho názoru, že odpustenie časti dlhu nie je potrebné, keďže Grécko už teraz platí nízke úroky a splátkové obdobia mu boli predĺžené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona