Osýpky zúria už aj v susednom Rakúsku

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 07:57 • 2 min
Osýpky zúria už aj v susednom Rakúsku

KLAGENFURT - V rakúskom Klagenfurte museli včera kvôli osýpkam na niekoľko hodín odstaviť mestskú hromadnú dopravu.

slovakia

left justify in out

Včera v Klagenfurte niekoľko hodín nepremávala MHD. Dôvodom bola skutočnosť, že jeden z jej šoférov ochorel na osýpky. Nakoľko sa rovnakým vírusom nakazil aj ďalší vodič a neskôr ešte dve osoby, dopravný podnik rozhodol, že vykoná opatrenia, ktorými sa pokúsi šíreniu nákazy zamedziť.

 

img

 

V New Yorku zúri epidémia osýpok, vyhlásili tu výnimočný stav

 

Tamojšia MHD nepremávala niekoľko hodín, prevádzku obnovili až okolo 16:00 h po tom, ako zamestnávateľ preveril, či všetci šoféri podstúpili očkovanie proti osýpkami a vydezinfikovali svoje autobusy. Nezaočkovaní ľudia už v dopravnom podniku pracovať nebudú môcť. "Momentálne nedokážeme odhadnúť, koľko ľudí prišlo do kontaktu s nakazenými, alebo koľkí by mohli byť takisto nakazení," uvádza sa v spoločnom vyhlásení spolkovej krajiny Korutánsko a mesta Klagenfurt. Obyvatelia dostali odporučenie, aby sa dali zaočkovať.

 

New York bojuje s osýpkami, primátor nariadil povinné očkovanie

 

Situácia v Rakúsku začína byť alarmujúca. Kým sa počas celého minulého roka osýpkami nakazilo len 77 ľudí, doposiaľ je to od začiatku roka 2019 už 60 prípadov a toto číslo bude zrejme naďalej rásť. Najviac ľudí - 36 - dostalo osýpky v Štajersku, nasledovalo Salzbursko s 15, Tirolsko so štyrmi a Viedeň s dvoma prípadmi. Jedna osoba sa nakazila vo Vorarlbersku, a tiež Hornom aj Dolnom Rakúsku.

 

img

 

Táto situácia je mimoriadne negatívnym dôsledkom pôsobenia hnutia bojujúceho proti vakcinácii. Jeho stúpenci totiž tvrdia, že očkovacia látka spôsobuje autizmus a iné mentálne ochorenia, čo však vedci niekoľkokrát pomocou zložitých výskumov vyvrátili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies