Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
25. apr. 2019Marek
BratislavaBratislava 16°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
04.04.2019 07:00 Gurmán
Osviežujúca limetková tarta s mätou
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
04.04.2019 07:00 Gurmán

Osviežujúca limetková tarta s mätou



BRATISLAVA - Úžasná kombinácia chutí v jednoduchom dezerte, ktorý si vás zaručene získa.


Suroviny:

Korpus: 200 g maslové sušienky, 1 balíček vanilkový cukor, 30 g maslo

Krém: 4 ks vaječný žĺtok, 1 PL limetková kôra (čerstvá), 1 konzerva kondenzované mlieko (salko), 120 ml, limetková šťava podľa chuti čerstvá mäta

 

Postup:

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Pripravíme si obdĺžnikovú alebo okrúhlu formu na tartu (priemer 20 cm). 

Korpus

Maslové sušienky podrvíme alebo rozmixujeme. Maslo roztopíme, necháme mierne vychladnúť a spolu s vanilkovým cukrom pridáme ku sušienkam. Všetko spolu dobre premiešame. 

Maslovo-sušienkovú zmes natlačíme na dno a boky tartovej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 8 až 10 minút.

Krém: V miske si vymiešame vaječné žĺtky s limetkovou kôrou a posekanou čerstvou mätou. Pridáme kondenzované mlieko a premiešame. Nakoniec do krému zamiešame limetkovú šťavu. Pripravený krém vylejeme na upečený korpus a pečieme v rúre 15 minút. Upečenú tartu necháme vychladnúť a následne dáme odležať do chladničky na niekoĺko hodín (ideálne na noc). Tartu ozdobíme limetkou a čerstvou mätou (prípadne mätovým cukrom) a môžeme podávať.

 

Prajeme dobrú chuť!



reklama


Zdroj: netky KŠ

Foto:  internet



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok