Osvetu o ochorení svalová dystrofia bude šíriť kampaň Belasý motýľ

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 14:17 • 2 min
Osvetu o ochorení svalová dystrofia bude šíriť kampaň Belasý motýľ

BRATISLAVA - Povedomie o ochorení svalová dystrofia má opätovne zlepšiť kampaň Belasý motýľ, ktorej 13. ročník bude spojený s verejnou zbierkou na podporu detských a dospelých pacientov. Svalová dystrofia je ochorenie svalov celého tela, ktoré spôsobuje imobilitu. Ochorenie sa postupne zhoršuje a vedie k odkázanosti na mechanický a elektrický vozík a ďalšie kompenzačné pomôcky.

slovakia

left justify in out

Práve preto je súčasťou kampane aj celonárodná zbierka, ktorá sa 14. júna uskutoční v asi 60 mestách. Výťažok sa používa na doplatenie pomôcok pre dystrofikov a ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím, ktoré štát nehradí v plnej výške. Verejnosť má možnosť prispieť na účet zbierky aj prostredníctvom zaslania darcovskej sms v hodnote 2 eurá s textom - dms motyl - na číslo 877.

Kampaň realizuje Organizácia muskulárnych dystrofikov (OMD), ktorá je jedinou špecifickou organizáciou zastupujúcou ľudí s nervosvalovým, zhoršujúcim sa ochorením svalová dystrofia. Okrem mnohých iných aktivít poskytuje bezplatné špecializované sociálne poradenstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona