Osvedčenie o spôsobilosti z STK za úplatok

NETKY.SK • 5 September 2013, 17:18 • 2 min
Osvedčenie o spôsobilosti z STK za úplatok

BANSKÁ BYSTRICA - Na dva roky odňatia slobody podmienečne odsúdil dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici 27-ročného Juraja Číka z Bratislavy. Ako technik Stanice technickej kontroly (STK) za „tringelt“ vydal kladné hodnotenie vozidla, hoci nespĺňalo zákonné podmienky na prevádzku na pozemných komunikáciách. Tým spáchal zločin prijímania úplatku.

slovakia

left justify in out

Udalosť sa stala v decembri minulého roku na stanici technickej kontroly a pracovisku emisnej kontroly, patriacim spoločnosti Rotos-STK v areáli Dopravného podniku mesta Bratislava. Čík pri vykonávaní pravidelnej kontroly vozidla Škoda L 120 zistil nedostatky z kategórie vážne a nebezpečné. Napriek tomu uznal vozidlo za spôsobilé na premávku na cestných komunikáciách s nedostatkami ľahkého charakteru. Vystavil k tomu príslušné doklady a pridelil kontrolné nálepky s dobou platnosti do decembra 2014. Od objednávateľa kontroly potom Čík vyžiadal 70 eur, z toho 45 bolo za úradný výkon a zvyšok šiel „do vrecka“ technika za schválenie spôsobilosti.

Čík sa ku korupcii priznal a konanie oľutoval. S prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú sudca schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. V súčasnosti Čík na pracovisku firmy Rotos-STK už nepracuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies