Osuský: Smer preberá moc salámovou metódou

NETKY.SK • 7 August 2013, 11:51 • 2 min
Osuský: Smer preberá moc salámovou metódou

BRATISLAVA – Poslanec NR SR za SaS Peter Osuský považuje niektoré vyjadrenia opozičných kolegov, ktorí označujú súčasné obdobie vlády Roberta Fica za návrat k mečiarizmu, za silné slová, ktoré však sedia.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Osuský v rozhovore pre agentúru SITA, súčasné obdobie nie je tak brutálne a sluhovské. „Samozrejme i osoby a obsadenie sú trošku iné, ako boli v najhorších časoch mečiarizmu. Ale myšlienkovo a túžbou dobyť všetky pozície a zamurovať ich, je to to isté,“ povedal s tým, že nedejú sa „gauliederovštiny“ v priamom prenose, nedeje sa v parlamente tak brutálne divadlo, neunášajú sa prezidentovi synovia, ale myšlienkový základ sa začína veľmi podobať.

Rozdiel medzi Vladimírom Mečiarom a Ficom II. je podľa Osuského v chronológii a usporiadaní dejov. „Zatiaľ čo Mečiar povedal v Zlatej Idke a teraz to prevalcujem a pomáhaj nám Boh. A urobil to symbolicky za jednu noc dlhých nožov, potom to len udržiaval a pestoval. Smer očividne na toto ide inak. Robí to postupne, salámovou metódou,“ upozornil Osuský. 

Keď sa Robert Fico druhýkrát ujímal vlády, tak mal podľa neho očividnú snahu vytvoriť dojem, že prichádza iný Fico, že prichádza Fico II., že prichádza Fico veľkorysý, tolerantný. Po istom čase, pri pohľade na dobytie pozícií sa to stáva podľa Osuského takmer prekrytým. „To znamená, že prešľapy na ministerstve vnútra, zatĺkanie škandálov vlády, ktorá hovorí, že nebudú žiadne škandály. Tak to je aj pre veľmi povrchného pozorovateľa totálne zosmiešnený autovýrok premiéra. Musím povedať, že potom ten posun tu je, ešte raz hovorím, na rozdiel od noci dlhých nožov, keď bola žaba vhodená do vriacej vody, toto je klasický prípad postupného zohrievania vody,“ vyhlásil Osuský. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona