Osuský odmieta počúvať Gašparoviča v parlamente: Za 10 rokov nevykonal nič, čo by stálo za to

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 13:10 • 2 min
Osuský odmieta počúvať Gašparoviča v parlamente: Za 10 rokov nevykonal nič, čo by stálo za to

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Peter Osuský (SaS) odmieta dnes počúvať v parlamente vystúpenie prezidenta SR Ivana Gašparoviča. Ako povedal Osuský dnes pre agentúru SITA, nebude v sále počúvať prezidenta, pretože Gašparovič za desať rokov nevykonal nič také, prečo by stálo za to, ho teraz počúvať.

slovakia

left justify in out

„Prial som si ho počúvať vtedy, keď nám mohol zdôvodniť svoj postoj k nevymenovaniu nami legálne zvoleného generálneho prokurátora (Jozefa Čentéša – poznámka SITA). Vtedy sme mu nestáli za to, aby nám prišiel niečo povedať. To je symbol. Mne nestojí on teraz za to, aby som ho počúval,“ vyhlásil Osuský.

 

Osuský si vie predstaviť a želal by si, aby mal prezidenta, ktorého chce počúvať, s ktorým nemusí vo všetkom súhlasiť, ale ktorého by si rád vypočul. Rád by si vypočul napríklad súčasného nemeckého prezidenta Joachima Gaucka či bývalého Richarda von Weizsäckera alebo bývalých českých prezidentov Václava Havla a Václava Klausa, aj keď s ním nesúhlasí vo všetkom. Ide podľa Osuského o ľudí, ktorých myšlienky môžu byť podnetné a na zamyslenie. „Neočakávam, že by mohol teraz Gašparovič povedať niečo na zamyslenie a podnetné. Roky nechodil hovoriť o stave krajiny, o ktorom bolo treba hovoriť. Diali sa tu veci, rozhodnutia, kroky, ktoré ovplyvňovali zásadným spôsobom krajinu. Nechodil. Nevidím nijaký zmysel, aby som ho prišiel počúvať dnes,“ dodal. 

 

V parlamente dnes popoludní vystúpi pred poslancami NR SR prezident SR Ivan Gašparovič. Prezident požiadal v utorok parlament, aby mohol dnes o 14:30 vystúpiť pred poslancami NR SR. Gašparovič sa naposledy prihovoril zákonodarcom vo februári 2009. Prezidentom SR bol od roku 2004. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona