Osuského trápi totálny nezáujem mladých o politiku

NETKY.SK • 19 August 2013, 12:09 • 2 min
Osuského trápi totálny nezáujem mladých o politiku

BRATISLAVA - Totálny nezáujem časti mladých ľudí o politiku trápi prezidentského kandidáta SaS Petra Osuského. Postoje mladých spoznáva počas zbierania podpisov pre svoju kandidatúru.

slovakia

left justify in out

"Trošku smutný je totálny nezáujem časti mladých ľudí, ktorí hovoria, že oni sa o politiku nezaujímajú," povedal Osuský, ktorý doteraz vyzbieral viac ako osemtisíc podpisov. Za postojom mladých vidí správanie sa politikov. Podľa Osuského krajina, ktorá dovedie svojich občanov do štádia úplného nezáujmu o veci verejné, na to doplatí.

Osuský sa neplánuje o hlasy voličov uchádzať cez množstvo bilbordov. Vyšiel len s jedným, ktorý stojí v Bratislave. "Je to jediné miesto na Slovensku, kde budú posolstvá mojej kampane prezentované touto formou," poznamenal.

Generálna manažérka SaS a šéfka jeho volebnej kampane Jana Kiššová nepolemizuje o bilbordoch ako o nástroji marketingu. V Osuského prípade sa však strana rozhodla pre iný spôsob prezentácie. "Chceme Petra Osuského predstaviť ľuďom hlavne cez jeho názory, činy, skúsenosti a hlavne cez jeho životný príbeh. Nie cez vyretušované fotky vyvesené po diaľniciach a nákupných domoch," povedala.

Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. O Prezidentský palác zabojujú okrem Petra Osuského aj podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský. Záujem má aj poslanec NR SR Radoslav Procházka a invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Spomínali sa tiež europoslanec SDKÚ-DS Peter Šťastný či minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a expremiérka Iveta Radičová. Lajčák a Radičová túto možnosť odmietli.

KDH a Most-Híd označili za svojho kandidáta šéfa klubu KDH Pavla Hrušovského. On svoju kandidatúru podmieňuje podporou aj tretej zo strán Ľudovej platformy SDKÚ-DS. Tá prijala unesenie, z ktorého vyplýva, že zatiaľ Hrušovského nepodporí a za najlepšieho kandidáta považuje expremiérku Ivetu Radičovú. Tá frešovcom opäť odkázala, že kandidovať nebude. Hrušovský mieni na rozhodnutie SDKÚ-DS čakať do jesene.

Vládny Smer-SD by mal predstaviť svojho kandidáta najskôr v decembri tohto roka. V súvislosti s ním sa najčastejšie spomína premiér Robert Fico (Smer-SD).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies