Osud zmiznutého lietadla je stále nejasný

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 13:20 • 2 min
Osud zmiznutého lietadla je stále nejasný

KUALA LUMPUR - Zmiznutie lietadla Boeing 777-200ER zostáva záhadou aj po šiestich dňoch intenzívneho pátrania.

slovakia

left justify in out

Americkí vyšetrovatelia, ktorí sa podieľajú na vyšetrovaní zmiznutia malajského lietadla, sa domnievajú, že stroj mohol letieť ešte štyri hodiny potom, ako stratil kontakt s letovou kontrolou. Vo štvrtok o tom informoval denník The Wall Street Journal. Boeing s 239 osobami na palube z Kuala Lumpuru do Pekingu zmizol z obrazoviek v sobotu nadránom asi hodinu po štarte, keď sa mal nachádzať nad Thajským zálivom. Ani po šesťdňovej medzinárodnej pátracej operácii však nie je známy osud letu číslo MH370. Na základe údajov automaticky vyslaných z motorov lietadla americkí experti tvrdia, že stroj mohol preletieť až 3500 kilometrov a potenciálne sa dostať až do Pakistanu, Indického oceánu alebo Mongolska. Letecká spoločnosť Malaysia Airlianes však uviedla, že motory prestali vysielať signály po strate kontaktu.

 

Zmiznutie lietadla Boeing 777-200ER zostáva záhadou napriek tomu, že na pátraní sa zúčastňuje 42 lodí a 39 lietadiel z 12 krajín. Tímy už prehľadali oblasť o veľkosti asi 93 000 štvorcových kilometrov, pričom pátrali od Thajského zálivu, Melackého prielivu po Juhočínskej more. Nedostatok informácií a rozporuplné údaje však vedú k neistote, kde presne lietadlo hľadať. Vyšetrovatelia zvažujú aj možnosť, že jeden z pilotov alebo niekto iný na palube odvrátil lietadlo od kurzu a zámerne vypol transponder, aby sa vyhol zachyteniu radarom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies