Ostrovy ležiace na juhu Japonska zasiahlo silné zemetrasenie, obete nehlásia

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 09:53 • 2 min
Ostrovy ležiace na juhu Japonska zasiahlo silné zemetrasenie, obete nehlásia

TOKIO - Zemetrasenie s magnitúdou 6,2 zasiahlo dnes ráno ostrovy ležiace na juhu Japonska, varovanie pred cunami však meteorológovia nevydali. S odvolaním sa na vyhlásenie Japonskej meteorologickej agentúry (JMA) o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia, ktoré zasiahlo oblasť o 7.24 h SELČ, zaznamenala JMA neďaleko ostrova Išigaki, približne 2000 kilometrov juhozápadne od japonskej metropoly Tokio. Otrasy vychádzali z hĺbky 220 kilometrov. Žiadne správy o obetiach či materiálnych škodách z oblasti doposiaľ nehlásia.

 

Dve veľké zemetrasenia zasiahli ešte v apríli prefektúru Kumamoto a okolité oblasti na juhojaponskom ostrove Kjúšu, pričom si vyžiadali 49 obetí na životoch. Išlo o najsilnejšie otrasy od marca 2011, keď v dôsledku zemetrasenia s magnitúdou 9,0 a následných cunami zahynulo na severovýchode Japonska približne 18.500 ľudí a vážne poškodená bola aj jadrová elektráreň Fukušima.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona