Ostrovný štát Vanuatu opäť postihlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 09:59 • 2 min
Ostrovný štát Vanuatu opäť postihlo silné zemetrasenie

WELLINGTON - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,9 postihlo dnes pobrežné oblasti ostrovného štátu Vanuatu ležiaceho v južnom Tichomorí. Informovala o tom americká geologická služba USGS.

slovakia

left justify in out

Epicentrum zemetrasenia ležalo 72 kilometrov severne od ostrova Espiritu Santo, ktorý je najväčším ostrovom Vanuatu. Úrady nevydali varovanie pred prívalovými vlnami cunami, informovala agentúra Reuters.

 

Vanuatu leží v oblasti tzv. tichomorského ohnivého kruhu - pásme charakteristickom častou vulkanickou činnosťou a zemetraseniami. Často ho zasahujú aj cyklóny a akademická inštitúcia Univerzita OSN (UNU) ho z hľadiska prírodných katastrof vyhodnocuje ako najrizikovejšiu krajinu.

 

Zemetrasenie s rovnakou magnitúdou na Vanuatu zaznamenali aj 3. apríla. Úrady ani vtedy nevydali varovanie pred cunami a nehlásili ani nijaké zranenia či materiálne škody, pripomenula agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies