Ostrovné štáty Kiribati a Samoa už privítali príchod roka 2016

NETKY.SK • 31 December 2015, 12:22 • 2 min
Ostrovné štáty Kiribati a Samoa už privítali príchod roka 2016

KIRITIMATI/APIA - Tichomorské ostrovné štáty Kiribati a Samoa dnes ako prvé na svete privítali príchod nového roka 2016.

slovakia

left justify in out

Nový rok sa začal o 11.00 h SEČ na Kiritimati, najvýchodnejšom koralovom atole štátu Kiribati, ktorý sa rozprestiera v dĺžke vyše 4500 kilometrov v troch časových pásmach. Oslavy nového roka v rovnakom čase odštartovali aj v meste Apia, metropole republiky Samoa, ktorá sa v roku 2011 vyškrtnutím jedného dňa posunula do iného časového pásma. Dostala sa tým medzi krajiny, ktoré privítali nový rok ako prvé na svete, nie ako dovtedy ako posledné.

 

Medzi poslednými privítajú príchod roka 2016 obyvatelia havajskej metropoly Honolulu, kde sa o 11.00 h SEČ začal ešte len 31. december.

 

Najväčšie novoročné oslavy v širšom regióne sa ako tradične vyvrcholia ohňostrojom o polnoci miestneho času (14.00 h SEČ) v prístave v austrálskom Sydney, kde organizátori očakávajú účasť viac ako milióna ľudí.

Predtým privítajú nový rok ešte na súostroviach Tonga a Fidži, ako aj na Novom Zélande.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona