Ostrov Sulawesi v Indonózii zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 10 September 2014, 07:32 • 2 min
Ostrov Sulawesi v Indonózii zasiahlo silné zemetrasenie

JAKARTA - Obyvateľov indonézskeho ostrova Sulawesi v stredu prekvapilo silné zemetrasenie, ktoré vzniklo v oblasti východne od jeho pobrežia, podľa dostupných informácií však nespôsobilo škody alebo zranenia.

slovakia

left justify in out

Úrad pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS), ktorý mapuje zemetrasenia vo všetkých častiach sveta, uvádza magnitúdu 6,2 a miesto vzniku lokalizoval približne 130 kilometrov juhovýchodne od mesta Modayag. Predstaviteľ indonézskeho geofyzikálneho úradu vystupujúci pod menom Subagyo informoval, že podmorské otrasy neboli schopné vyvolať vlnu cunami. Národný úrad pre katastrofy uviedol, že zemetrasenie bolo cítiť aj v meste Manado, správnom centre provincie Severné Sulawesi, kde obyvatelia v panike vybiehali na ulice.

 

Indonézia leží v pásme vysokej vulkanickej a seizmickej aktivity, ktoré obklopuje celý Tichý oceán a medzi geológmi sa preň vžilo označenie Ohnivý kruh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona