Ostrostrelec Curry zostal v úžase, Thompson mohol dať 80 bodov

NETKY.SK • 6 December 2016, 13:01 • 2 min
Ostrostrelec Curry zostal v úžase, Thompson mohol dať 80 bodov

OAKLAND - Stephen Curry je basketbalový ostrostrelec na pohľadanie, ale po pondelňajšom nevídanom predstavení svojho spoluhráča Klaya Thompsona zostal aj on v úžase. Za 29 minút na palubovke nastrieľalo jeho "dvojča" až 60 bodov a mohlo aj podstatne viac, ale poslednú štvrtinu presedelo na lavičke.

slovakia

left justify in out

"Stavil by som peniaze, že takýto počin sa zrejme už nikomu nepodarí. Neuveriteľné," konštatoval podľa espn.com Curry, slávnejší z dua "Splash Brothers".

 

Dvadsaťšesťročný Thompson si utvoril kariérne maximum 21 premenenými strelami z 33 pokusov, medzi nimi bolo osem trojok. Túžil však pokoriť métu 80 bodov, čo sa dosiaľ podarilo len dvom basketbalistom v dejinách NBA. "Kto vie, ako by to dopadlo? Som presvedčený, že ďalej by pálil, Klay nikdy neprestáva," poznamenal tréner Steve Kerr.

 

"Druhý raz som dosiahol kariérne maximum a znova som už nehral v poslednej štvrtine. Dúfam, že jedného dňa dostanem príležitosť nastrieľať ešte viac bodov. Dať ich 60 za 29 minút nie je zlé. Na začiatku som trafil niekoľko košov, čo ma nakoplo," hovoril hrdina večera Thompson. V NBA dal 60 bodov naposledy Kobe Bryant 13. apríla 2016 vo svojom rozlúčkovom zápase kariéry, 23 z nich vtedy v poslednej štvrtine. Rovných sto, čo je dosiaľ platný rekord, ich 2. marca 1962 nastrieľal Wilt Chamberlain. Druhá priečka patrí Bryantovi (81). Medzi aktívnymi hráčmi najviac dosiahli Carmelo Anthony (62) a LeBron James (61).

Bodové maximá vybraných hráčov NBA v jednom zápase (hviezdičkou označení aktívni hráči):


100 - Wilt Chamberlain, 81 - Kobe Bryant, 71 - David Robinson, 69 - Michael Jordan, 68 - Pete Maravich, 63 - Jerry West, 62 - Tracy McGrady, *62 - Carmelo Anthony, *61 - LeBron James, 61 - Shaquille O'Neal, 61 - Karl Malone, *60 - Klay Thompson, 60 - Allen Iverson, 60 - Larry Bird


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies