Ostrihomský závod Suzuki spustil výrobu nového modelu Vitara

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 13:00 • 2 min
Ostrihomský závod Suzuki spustil výrobu nového modelu Vitara

BUDAPEŠŤ- Severomaďarský závod japonskej automobilovej spoločnosti Suzuki v Ostrihome – Magyar Suzuki Zrt. dnes začal sériovú výrobu nového modelu Vitara S-Cross s pohonom všetkých kolies. Podľa agentúry MTI sa na slávnostnom akte zúčastnil aj predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Príprava nového modelu vozidla pre voľný čas, ktorý je vybavený motorom s objemom 1600 kubických centimetrov, a ktorý má nový podvozok so svetlou výškou 18,5 cm pre lepšie prekonávanie terénu, sa začala pred vyše dvoma rokmi. Príprava výroby si vyžiadala takmer 160 miliónov eur.

 

Zo série modelov Vitara predala spoločnosť Suzuki od jeho zavedenia v roku 1988 celkom 2,87 milióna kusov v 190 krajinách sveta.

 

Magyar Suzuki Zrt. oznámil, že od tohto roku predstavia v Ostrihome nový model každý druhý rok. Kým dávnejšie maďarský závod mal za úlohu vyrábať a predávať lacné rodinné autá v Maďarsku a v Európe, podľa novej koncepcie už produkuje aj náročnejšie modely a predáva ich v 60 krajinách sveta, uviedla pre server Origo.hu hovorkyňa Magyar Suzuki Zrt. Viktória Ruskaová.

 

Ostrihomský závod, v ktorom spustili výrobu áut v roku 1992, zamestnáva viac ako 3000 pracovníkov, medzi nimi aj občanov SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies