Ostreľovanie v Sýrii zasiahlo nemocnicu a zdravotné stredisko v Idlibe

NETKY.SK • 28 Máj 2019, 21:05 • 2 min
Ostreľovanie v Sýrii zasiahlo nemocnicu a zdravotné stredisko v Idlibe

DAMASK - Sýrske vládne ostreľovanie sa v utorok zameralo na nemocnicu a zdravotné stredisko v severozápadnej sýrskej provincii Idlib ovládanej povstalcami. Informoval o tom záchranársky tím humanitárnej organizácie známej ako Biele prilby a miestne zdravotnícke úrady.

slovakia

left justify in out

Strely z vládnych raketometov zasiahli nemocnicu Dár al-Hikma v meste Kafr Nabl a zničili jej veľké časti, generátory a mnoho áut zaparkovaných pred budovou, uviedlo podľa tlačovej agentúry DPA provinčné riaditeľstvo pre zdravotníctvo. Dodalo, že nemocnica je teraz vyradená z prevádzky.

 

Záchranné tímy Bielych prilieb v Idlibe oznámili, že vládne ostreľovanie poškodilo aj zdravotné stredisko západne od mesta Chán Šajchún.

 

 

Provinčné riaditeľstvo tiež informovalo, že po utorkovom ostreľovaní je priamo zasiahnutých zdravotníckych zariadení v Idlibe už celkovo 21, a to od konca apríla, keď vláda spustila ofenzívu proti povstalcom v tejto provincii.

 

Predstaviteľka Úradu OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) Ursula Muellerová uviedla, že boje v Idlibe si vyžiadali vyše 160 potvrdených životov civilistov a vyhnali z domovov približne 270.000 ľudí.

 

 

Ozbrojené sily sýrskeho prezidenta Bašára Asada, podporované ruskými náletmi, začali mohutnú ofenzívu proti povstalcom v provinciách Hamá a Idlib, posledných veľkých opozičných baštách v Sýrii.

 

Podľa organizácie Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) bolo odvtedy v oboch provinciách zabitých približne 265 civilistov vrátane 59 detí.

 

Najnovšie vyostrenie bojov vo vojnovej Sýrii spôsobilo vysídlenie tisícov obyvateľov a vyvolalo obavy, že prímerie uplatňované v enkláve Idlib už osem mesiacov čoskoro stroskotá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies