Ostreľovanie v Donbase si vyžiadalo ďalšie dva životy

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 13:03 • 2 min
Ostreľovanie v Donbase si vyžiadalo ďalšie dva životy

KYJEV - Situácia na východnej Ukrajine je naďalej napätá. Napriek podpísanému prímeriu proruskí separatisti aj dnes ostreľovali pozície ukrajinskej armády a civilistami obývané oblasti.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom dnes v Kyjeve velenie vládnej protiteroristickej operácie (ATO) s tým, že o život prišiel jeden vojak a ďalší šiesti boli zranení.

 

Pri ostreľovaní obce Opytne zahynul aj jeden dobrovoľník z Ľvova, informovala agentúra Ukrinform s odvolaním sa na hovorcu ATO Andrija Lysenka.

 

Vedenie samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) tiež obvinilo sily ATO z porušenia dohody o prímerí podpísanej vo februári v bieloruskom Minsku. Spresnilo, že vládne jednotky ostreľovali pozície povstalcov najmenej 30-krát.

 

Napätá je situácia v okolí obce Horlivka, kde v utorok pri ostreľovaní prišli o život traja civilisti. Vedenie DĽR tvrdí, že útok spáchali vládne sily, a žiada, aby dohľad nad vyšetrovaním prevzala Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe. Splnomocnenec DĽR na rokovaniach s Kyjevom Denis Pušilin okrem toho upozornil, že "tragédia v Horlivke bude 2. júna témou rokovaní v rámci podskupiny kontaktnej skupiny" pre urovnanie konfliktu na východe Ukrajiny.

 

Pokojnejšia je situácia v samozvanej Luhanskej ľudovej republike (LĽR). Jej vedenie dnes informovalo, že za uplynulý týždeň zaznamenalo 30 prípadov ostreľovania pozícií svojich Ľudových milícií.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona