Ostreľovanie Donecka si vyžiadalo ďalšie životy civilistov!

NETKY.SK • 20 Október 2014, 06:44 • 2 min
Ostreľovanie Donecka si vyžiadalo ďalšie životy civilistov!

DONECK - Životy štyroch civilistov a deviatich zranených si v sobotu a dnes vyžiadalo ostreľovanie v meste Doneck na východe Ukrajiny. Proruskí separatisti a vládne sily tam zvádzajú boje aj napriek dohode o prímerí, ku ktorému s obe strany zaviazali 5. septembra počas rokovaní v Minsku.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Donecká radnica dnes informovala, že od sobotňajšieho popoludnia do dnešného rána boli štyri štvrte Donecka vystavené delostreleckej paľbe, pričom vznikli veľké materiálne škody na bytových domoch a ďalších budovách. Situácia v meste zostáva napätá.
      

Ukrajinská Rada národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) informovala, že na východe Ukrajiny bolo za posledných 24 hodín ranených 13 vojakov ukrajinských vládnych síl, ale žiaden nezahynul. Podľa RNBO v sobotu večer v oblasti prístavného mesta Mariupol na pobreží Azovského mora zaznamenali ďalšie prelety bezpilotného lietadla. 

 


      

Okrem toho sa proruskí separatisti počas víkendu opäť pokúsili dobyť letisko v Donecku, pričom podľa agentúry Ukrinform utrpeli veľké straty. Boje o donecké letisko uzavreli týždeň, koncom ktorého európski lídri v talianskom Miláne intenzívne rokovali o spôsoboch riešenia ukrajinskej krízy. Na rokovaniach sa zúčastnili aj prezidenti Ukrajiny a Ruska - Petro Porošenko a Vladimir Putin. Výsledkom je konštatovanie, že bol dosiahnutý malý pokrok smerom k zastaveniu násilností.
     

Kyjev a Západ obviňujú Rusko z rozdúchavania ozbrojeného konfliktu na východnej Ukrajine, za čo na Moskvu uvalili sankcie. Rusko zdieľa negatívny postoj separatistov k prozápadnej vláde v Kyjeve, ale tvrdí, že v konflikte na východe Ukrajiny sa priamo neangažuje. Radoví príslušníci separatistických oddielov však z času na čas priznávajú prítomnosť ruských jednotiek na východe Ukrajiny, konštatovala agentúra Reuters.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies