Ostreľovači zaútočili na vozidlo inšpektorov OSN v Sýrii

NETKY.SK • 26 August 2013, 14:05 • 2 min
Ostreľovači zaútočili na vozidlo inšpektorov OSN v Sýrii

BEJRÚT - Neznámi ostreľovači zaútočili dnes na jedno z vozidiel inšpektorov OSN, ktorí v Sýrii vyšetrujú podozrenia z chemických útokov. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie OSN.

slovakia

left justify in out

"Prvé vozidlo Vyšetrovacieho tímu pre chemické zbrane sa stalo terčom zámernej opakovanej streľby zo strany neidentifikovaných ostreľovačov v oblasti nárazníkovej zóny," uviedol hovorca OSN. Podľa jeho slov poškodené auto už nebolo pojazdné a členovia tímu sa museli vrátiť na stanovište sýrskej armády. V ceste bude môcť pokračovať až po získaní nového vozidla. 

Hovorca v tejto súvislosti apeloval na všetky strany sýrskeho konfliktu, aby umožnili členom inšpekčného tímu bezpečne vykonať ich dôležité poslanie. Tím expertov OSN sa dnes v ranných hodinách vydal na miesto údajného rozsiahleho chemického útoku na predmestí Damasku, z ktorého opozícia a západné veľmoci obviňujú sýrsku vládu.

Po ich odchode dopadli neďaleko hotela v centre Damasku, kde inšpektori bývajú, najmenej dve mínometné strely. Sýrske štátne médiá obvinili z útoku povstalcov. 

Inšpektori odcestovali do damaskej štvrte Východná Guta, ktorú kontrolujú vzbúrenci. Práve tam 21. augusta údajne dopadli rakety s nervovým plynom, ktoré podľa opozície zabili stovky ľudí. Sýrska vláda súhlasila s tým, aby miesta údajných  chemických útokov navštívili experti OSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies