"Ostreľovača z Brna" odsúdili na 12,5 roka väzenia

NETKY.SK • 15 December 2015, 08:13 • 2 min
"Ostreľovača z Brna" odsúdili na 12,5 roka väzenia

PRAHA - Na 12,5 roka za mreže, do väznice s dozorom, poslal dnes Krajský súd v Brne 21-ročného Lukáša M., ktorého 10. júla vydalo na trestné stíhanie do ČR Slovensko.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročného mladíka, ktorý 15. júna v brnianskej mestskej časti Žebětín strieľal na 74-ročného vodiča a zranil ho, pričom sa o čosi neskôr domáhal so zbraňou v ruke peňazí vo večierke v Brne-Bystrci, zadržali v Martine. S jeho súhlasom ho vydali do ČR, kde ho dnes odsúdili za trestné činy pokusu o vraždu, nebezpečné vyhrážanie sa, nedovolené ozbrojovanie sa a lúpež.

 

Obžalovaný sa v súdnej sieni k trestnej činnosti priznal a označil to za osudnú životnú chybu. Ako motív uviedol, že nevyhnutne potreboval získať finančnú hotovosť a na Slovensko odcestoval za kamarátom, informoval internetový server Novinky.cz.

 

V zdôvodnení trestu pri dolnej hranici ako aj výberu väzenia s miernejším režimom odznelo, že odsúdený sa môže úspešne resocializovať. Pôvodne mu hrozil až 20-ročný väzenský trest.

 

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, odsúdený si vyžiadal čas na zváženie ďalšieho postupu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies