Ostravská kapela Buty vystúpi v bratislavskom Ateliéri Babylon

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 10:23 • 2 min
Ostravská kapela Buty vystúpi v bratislavskom Ateliéri Babylon

BRATISLAVA – Populárna ostravská kapela Buty príde do Bratislavy. Nápadití muzikanti ponúknu 16. apríla v Ateliéri Babylon tie najväčšie hity zo svojej tvorby. Tomu napovedá aj názov koncertu - The Best Of. Fanúšikovia sa môžu tešiť na známe songy František, Mám jednu ruku dlouhou, Tramtáryje, Jedno ráno či Nad stádem koní.

slovakia

left justify in out

„Klubové koncerty hráme veľmi radi. Počas troch hodín zahráme množstvo piesní, na výber máme z viac ako sto skladieb. Každý koncert je iný, pretože repertoár sa mení a tvorí na mieste podľa nálady kapely a publika. Veľakrát je to pekné dobrodružstvo. Samozrejme, sú piesne, ktoré pre fanúšikov musíme zahrať. To by nám neodpustili. Ja osobne mám rád klubové koncerty, kde hráme čo najmenej známe hity. Kapela si viac zahrá, vznikajú pekné improvizácie a z koncertu sa stáva niečo výnimočné,“ povedal pre médiá Richard Kroczek, bubeník a manažér skupiny Buty.

 

Na koncerte Buty čaká priaznivcov veľké množstvo hudobných štýlov s nápaditými a vtipnými textami. Hosťom formácie bude spevák, klarinetista, akordeonista a klavírista Mário Bihári.

 

„Na tohtoročný bratislavský koncert v Babylone privezieme s veľkou radosťou špeciálneho hosťa, skvelého muzikanta Mária Biháriho. Mário s nami hral tento rok v Prahe a bol to úžasný zážitok nielen pre publikum, ale i pre nás. Na Slovensku hráme veľmi radi, sú tam skvelí fanúšikovia. A pokiaľ sa dá dohromady skvelý klub, usporiadateľ, aparatúra s výborným zvukom, dobrá nálada a zdravie, tak sme neporaziteľní,“ dodáva s úsmevom Kroczek.

 

Kapela Buty vznikla v roku 1986 zo skupín U238 a B komplex. Zakladajúcimi členmi sú Richard Kroczek a Radek Pastrňák. Skupina hrá v zostave Radek Pastrňák – gitara, spev, Richard Kroczek – bicie, Petr Vavřík – basgitara, Milan Nytra – klávesy a Milan Straka – dychové nástroje.

 

„Kapela Buty bude mať na budúci rok 30 rokov. Pritom máme pocit, akoby to bolo včera. Baví nás hrať a myslíme stále na Deža Ursinyho. Veľa ľudí už dnes nevie, aké je to pre nás dôležité. Na Slovensku sú fantastickí hudobníci a ako sa hovorí: Kto nehral s Dežom, neexistuje,“ doplnil na záver Kroczek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies