Osram pripravuje nový program úspor

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 09:19 • 2 min
Osram pripravuje nový program úspor

BERLÍN - Nemecká spoločnosť Osram Licht AG pripravuje nový program úspor, ktorý bude zahŕňať zrušenie takmer 8 tis. pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť o tom informovala v utorok. Firma zároveň uviedla, že prepúšťanie jej umožní dosiahnuť úspory v nákladoch vo výške okolo 260 mil. eur ročne do roku 2017. Spoločnosť zruší 1 700 miest v Nemecku a v rámci ostatných krajín Osram prepustí 6 100 pracovníkov.

 

Nový program úspor rozširuje ten súčasný, ktorý sa skonči na konci tohto roka a zahŕňa prepustenie 8 700 pracovníkov, teda 21 % pracovných síl a zatvorenie štvrtiny zo svojich 43 závodov. Spoločnosť by tak mala dosiahnuť hrubé úspory vo výške 1,2 mld. eur. 

 

Spoločnosť zároveň taktiež oznámila výsledky za tretí kvartál. Urobila tak o deň skôr, než sa predpokladalo. Osram dosiahol v sledovanom období tržby vo výške 1,2 mld. eur. Firma zároveň dosiahla lepší zisk pred zdanením a úrokmi (EBIT) než sa očakávalo. Bol vo výške 104 mil. eur. Firma pôsobí aj v SR. Spoločnosť Osram (Slovensko), a. s. vznikla prevzatím firmy Tesla Nové Zámky v roku 1995. Spoločnosť vytvára viac ako 70 percent svojho obratu energeticky úspornými výrobkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona