Osobný šofér majiteľa potopeného trajektu Sewol sa vzdal prokuratúre

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 09:56 • 2 min
Osobný šofér majiteľa potopeného trajektu Sewol sa vzdal prokuratúre

SOUL - Osobný šofér majiteľa potopeného juhokórejského trajektu Sewol sa prihlásil dnes na prokuratúre.

slovakia

left justify in out

Ako oznámila agentúra DPA, 55-ročný Jang He-džong čelí obvineniam z pomoci svojmu bývalému zamestnávateľovi Ju Pjung-unovi pri jeho úniku pred spravodlivosťou po aprílovom tragickom incidente. Jang sa prihlásil na úrade prokuratúry v meste Inčchon, a to týždeň po tom, ako sa potvrdila identita telesných pozostatkov Ju Pjung-una, ktoré vyšetrovatelia objavili v júni. 
      

Polícia v súvislosti s prípadom zatkla aj majiteľovho najstaršieho syna a jedného blízkeho obchodného partnera. Trajekt Sewol sa potopil 16. apríla a vyžiadal si približne 300 životov najmä spomedzi študentov, ktorí boli na školskom výlete. Ju Pjung-unovi sa napriek vnútroštátnemu policajnému pátraniu dlho po tragédii darilo unikať, za čo si vláda vyslúžila ostrú kritiku kórejskej verejnosti.
      

Podnikateľ sa skrýval za tajným múrom drevenej chatky s kuframi plnými peňazí v hotovosti. Jeho rozkladajúce sa telo objavil miestny farmár 12. júna v ovocnom sade. Telesné pozostatky tohto 73-ročného muža sa podarilo identifikovať iba minulý týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies