Osobnosťou IT sektora za rok 2016 je Mária Bieliková

NETKY.SK • 13 Október 2016, 16:03 • 2 min
Osobnosťou IT sektora za rok 2016 je Mária Bieliková

BRATISLAVA - Osobnosťou sektora informačných technológií na Slovensku sa za rok 2016 stala Mária Bieliková, dekanka Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Ocenenia v kategórii IT osobnosť roka, IT firma, IT projekt a IT produkt sa odovzdávali v stredu na podujatí IT GALA 2016. Ceny udeľuje neformálne združenie slovenských žurnalistov a členov profesijných združení v oblasti informačných technológií a telekomunikácií.


V kategórii IT firma roka 2016 sa víťazom stala spoločnosť Sygic, a. s. Firma má druhú najúspešnejšiu aplikáciu v kategórii Navigácia na celom svete so 150 miliónmi používateľov. IT projektom roka 2016 je Slovenská akademická dátová sieť SANET. Úlohou projektu je pripojenie univerzít, pracovísk SAV, výskumných ústavov, knižníc, univerzitných nemocníc, niektorých štátnych inštitúcií, miest a aj stredných a základných škôl na optickú infraštruktúru, pripojenie do európskej vysokorýchlostnej dátovej siete pre vedu, výskum a vzdelávanie GEANT rýchlosťou 20 gigabit za sekundu (Gbit/s ) a do siete internet rýchlosťou 60 Gbit/s. Projekt prihlásilo Združenie používateľov slovenskej akademickej dátovej siete SANET.


V kategórii IT produkt roka 2016 sa víťazom stal produkt MyPicture, ktorý predstavuje cloudové riešenie umožňujúce rýchlu a presnú identifikáciu účastníkov podujatia prostredníctvom technológie rozpoznávania tváre. Produkt prihlásila spoločnosť Innovatrics, s. r. o.


O nomináciách rozhodla komisia zostavená z IT novinárov a zástupcov profesijných IT organizácií v zložení: Ivan Kopáčik (ISACA), Ľuboslav Lacko (pcrevue.sk), Ján Šebo (CTF), Mário Lelovský (ITAS), Boris Tytykalo (SITA), Jozef Šupšák (eFOCUS.sk), Filip Hanker (Živé.sk) a Martin Drobný (PC REVUE). Výročné podujatie slovenskej komunity informačných technológií a telekomunikácií IT SUMMIT a IT GALA organizuje Digital Visions, vydavateľ magazínu PC REVUE a portálu pcrevue.sk.


"Tradícia udeľovania týchto prestížnych ocenení pokračuje už šestnásty rok. Cieľom je zhodnotiť odborné a manažérske úsilie osobností a firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií a telekomunikácií, oceniť najvýznamnejšie projekty a produkty, realizované v danom roku," uviedli organizátori.


Odborná komisia zostavila aj tento rok širšiu nomináciu viac ako 200 osobností, firiem, produktov a projektov z oblasti informačných technológií a telekomunikácií. Na základe údajov z informačných dotazníkov porota hlasovaním zostavila užšie nominácie troch osobností, troch firiem, troch produktov a troch projektov bez určenia poradia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies